Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко проблема с новата придобивка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко проблема с новата придобивка

Здравейте колеги! От няколко дни съм горд собственик на Alfa Romeo 166 FL! След два дни чистене и преглеждане на неработещи функции, останаха някои проблеми, с които не успявам да се справя засега. Основното е, че габаритите си светят по желание, особено левите. Държат се странно и примигват, а понякога просто работят. Някой е барал където не му е работа и окабеляването на фаровете e отврат! Едни снадки, няма капачета, едни свободни кабели висят... Левият фар играе на ляво и дясно и ще го свалям, че не може така. Оправих кабелите между купето и задния капак, но нямам никакви светлини там. Само отварянето на багажника с копчето от жабката се оправи. Не ми светят индикаторите за мигачите на таблото, къде им е релето, да го прегледам и него? Доста неща под капака се мандахерцат и явно големи паласпури са я карали тая кола! Например радиатора се движи насам натам, както и разширителния съд за антифриза! Нямаше изобщо филтър за купето!!! Спукано е казанчето за течността за чистачките, но предполагам от Kappa ще стане. Дори плюса на акумулатора беше хлабав... Утре продължавам да чистя и да я стягам, че не понасям смърдящи и подрънкващи коли. Вътре миришеше на влак! На стар влак! Срамота... Ама днес включих тежката артилерия - прахосмукачка с пара! Снимки отвътре засега няма да слагам...
    Attached Files
    sigpic Alfa Romeo 166 TS

Индикациите не ти светят от едно реле зад ИЦС-а жълто или зелено беше,не помня вече,но причината е най вероятно влага от пускащо радиаторче на парното,свали утре кората която е в краката на пасажера и огледай хубаво за мазни следи от антифриз,ако има покрий всичко с нещо докато оправиш проблема защото там има много неща които реагират кофти на влага.За мигачите си имаше някакъв пиниз,но съм сигурен че колегата Eco щесе включи и ще ти обясни.

Comment

Първоначално публикувано от pianev Покажи съобщение
      Здравейте колеги! От няколко дни съм горд собственик на Alfa Romeo 166 FL! След два дни чистене и преглеждане на неработещи функции, останаха някои проблеми, с които не успявам да се справя засега. Основното е, че габаритите си светят по желание, особено левите. Държат се странно и примигват, а понякога просто работят. Някой е барал където не му е работа и окабеляването на фаровете e отврат! Едни снадки, няма капачета, едни свободни кабели висят... Левият фар играе на ляво и дясно и ще го свалям, че не може така. Оправих кабелите между купето и задния капак, но нямам никакви светлини там. Само отварянето на багажника с копчето от жабката се оправи. Не ми светят индикаторите за мигачите на таблото, къде им е релето, да го прегледам и него? Доста неща под капака се мандахерцат и явно големи паласпури са я карали тая кола! Например радиатора се движи насам натам, както и разширителния съд за антифриза! Нямаше изобщо филтър за купето!!! Спукано е казанчето за течността за чистачките, но предполагам от Kappa ще стане. Дори плюса на акумулатора беше хлабав... Утре продължавам да чистя и да я стягам, че не понасям смърдящи и подрънкващи коли. Вътре миришеше на влак! На стар влак! Срамота... Ама днес включих тежката артилерия - прахосмукачка с пара! Снимки отвътре засега няма да слагам...
      Първо честито от мен, да я караш със здраве, за индикацията на мигачите http://clubalfaromeo.com/forum/showp...76&postcount=1, има и други теми които биха ти помогнали много http://89.190.194.3/forum/showthread.php?t=78303, http://89.190.194.3/forum/showthread.php?t=89425, успех!
      Alfa 166jtd,1999

Comment

Честито колега, аз щях да я взема ,специално отидох до Сливен ,не е лоша колата.
        Last edited by antonios; d.m.y г., 21:56.
        0887902720 166 2.4jtd20v 2005

Comment

Благодаря, колеги! Ще огледам утре и там. Кажете нещо и по другите проблеми, ако можете. Не работи и прибирането и отварянето на огледалата, както и движението им нагоре. Предполагам е от бутоните. Колега antonios, теб какво те отказа?
          sigpic Alfa Romeo 166 TS

Comment

Отказа ме бройката ,щеше да ми е трета, а и стопанина и ми се стори мърлю
            0887902720 166 2.4jtd20v 2005

Comment

Честита придобивка!

Със здраве да и се радваш

Относно нестабилната работа на габаритите, свали и почисти буксите на пластмасовата кутия вдясно от таблото с предпазителите (т. нар. клюкарка).

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от antonios Покажи съобщение
                Отказа ме бройката ,щеше да ми е трета, а и стопанина и ми се стори мърлю
                Абсолютен мърлю! Той даже ми се извиняваше за това... Но ми даде добра цена и 4 летни гуми. Доволен съм! Пък така ще я поопозная като я разчопкам
                sigpic Alfa Romeo 166 TS

Comment

Абсолютен мърлю! Той даже ми се извиняваше за това... Но ми даде добра цена и 4 летни гуми. Доволен съм! Пък така ще я поопозная като я разчопкам
                  колега, извинявам се - колата ти е доста съмнителна - първо няма фейслифт с тези джанти - това за мен е първи признак. Който е я притежавал преди теб е имал средствата да затъмни задните стъкла но жилата на ръчната ти висят, което в най-добрия смисъл е че са скъсали ушите, което има и лош смисъл - всичко отзад по окачването ти е проблем ... надявам се да не е .. стискам палци!

Comment

Съгласен съм, че не е гледана както трябва. Съмнителна ще рече преправяна, така ли да разбирам? Крайно време е да погледна талона за година на първа регистрация Имам за смяна скърцащите втулки вероятно, защото задницата леко се намества при висока скорост. Поне така прочетох тук. Благодаря за коментарите!

П.С.: Искате ли номера на рамата, ако знаете къде да проверите каква е колата?
                    Last edited by pianev; d.m.y г., 07:51.
                    sigpic Alfa Romeo 166 TS

Comment

Дай шаси.

Comment

Ето го моето модулче...Основата и тя е в такова положение. Вероятно от там и габаритите ми са палави... Ще опитам да търся по моргите...
                        Attached Files
                        sigpic Alfa Romeo 166 TS

Comment

Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	1
Size:	20.0 Килобайта
ID:	2344512
                          Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                          Дай шаси.
                          sigpic Alfa Romeo 166 TS

Comment

Ето го моето модулче...Основата и тя е в такова положение. Вероятно от там и габаритите ми са палави... Ще опитам да търся по моргите...
                            Това модулче е за индикациите на мигачите на таблото (зелените стрелки). То няма нищо общо с габаритите.

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:29.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Това модулче е за индикациите на мигачите на таблото (зелените стрелки). То няма нищо общо с габаритите.

Сега какво излиза? Че е преправяна? Баси филма си е спретнал някой! На мен не ми пречи
                              sigpic Alfa Romeo 166 TS

Comment

Working...
                              X